De Volharding Zeilcharter
heerlijk ontspannen zeilen op een authentieke dektjalk uit 1904!
 
Ja, ik wil zeilen! Bel mij terug:
Choose language: 
 
 

Het schip (historie)

onderwaterschip volharding Volharding is niet altijd de naam geweest van de dektjalk zoals die nu vanuit Muiden vaart. In 1902 is die gebouwd in Vierverlaten bij de werf Barkmeier. Als Twee Gezusters is die toen in de vaart gekomen.

In zijn eerste jaren voor het schip als vrachtschip in Friesland en Groningen. In 1927 overleed de toenmalige eigenaar Dekker uit Den Oever. Onduidelijk is wat het schip de daaropvolgende 20 jaar heeft gedaan. Er zijn aanwijzingen dat het als opslagplaats voor vistuig heeft gediend in de haven van Makkum.

Van 1947 tot 1977, zoveel is zeker, was het een woonschip in Muiden. Ab Schulp, de huidige zeilmaker uit Muiden heeft het schip ontdaan van opbouw. Scheepstimmerman Piet Dekker uit Kortenhoef heeft een start gemaakt met het nodige ijzerwerk. In 1980 kocht Gerrit Portengen (Rooie Gerrit) het schip en bouwde het om tot zeil-charter-schip. Op de Muider Hardzeildagen begin jaren '80, werd de Volharding uitgeroepen tot het best gerestaureerde schip. Robbert Das heeft in die tijd deze tekening volharding muiden gemaakt. Zo zie je de mooie ronde lijnen van het onderwaterschip.

Latere eigenaren waren o.a. Rein Brouwer, Bram Leuverman en nu Egbert Stofbergen. Verbouwingen en verbeteringen gaan steeds door. En het is wel zeker dat de Volharding nog vele mooie zeiltochten voor de boeg heeft.

De Volharding Zeilcharter - Langbroekerdijk A40a, - 3947 BJ Langbroek - Tel: 0(0031) (0) 653881372
KvK: KvK: Utrecht 30183130 - BTW: - ING bank: ---

Deel deze pagina met je vrienden: